U trendu

I vlast i opozicija za izbore

Šef poslaničke grupe Skupštini Srbije vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Zoran Babić podržao je danas ideju da u Srbiji istovremeno budu raspisani izbori na svim nivoima.     

On je novinarima rekao da podržava ideju ministra iz SNS-a Nebojše Stefanovića koji je zahtevao raspisivanje svih izbora, ali je dodao da će konačan sud o tome dati premijer i lider SNS-a Aleksdandar Vučić, „kao čovek koji ima najveće poverenje kod građanki i građana Srbije“.

„Vidim da su neki ljudi iz Banovine toliko željni izbora, jer su sve ove do sada pogubili katastrofalno, kao što se to desilo gospodinu (lideru Demokratske stranke Bojanu) Pajtiću, pa traži ponovo raspisivanje izbora na svim nivoima, pa ne vidim razloga da ne uslišimo želju i zahtev i da ne raspišemo izbore na svim nivoima i lokalne i pokrajinske i republičke. To je moje lično mišljenje“, rekao je Babić.

Kako je istakao,  neophodno je smanjiti tenzije u društvu do kojih dolazi jer je Srbija stalno u nekim izborima, od mesnih zajednica od lokalnih i pokrajinskih.

Poslanik opozicione Demokratske stranke (DS) Balša Božović istakao je da je ta stranka uvek spremna za izbore na svim nivoima.

„Te izbore smo tražili u nekoliko navrata do sada“,  rekao je Božović novinarima u Skupštni Srbije.

On je izrazio sumnju da bi izbori mogli biti održani u nedemokratskoj atmosferi, ali je istakao da je DS spreman i za tako nešto.   „U situaciji kada imate ovakvu medijsku sliku, i kada imate i dalje u medijima pozive na progon i linč, kada policija upada u prostorije DS-a, nisam baš siguran da će ovi, kao ni neki prošli izbori biti realizovani u demokratskoj atmosferi, ali DS je tu da uvek da svoj maksimum.  Mislimo da smo više nego spremni za tako nešto“, rekao je  Božović.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.