U trendu

Incident sa statuom: Naočare Dragana Nikolića slučajno polomljene?

Iako se u prvi mah činilo da je u pitanju vandalizam, bronzana statua u prirodnoj veličini velikana srpskog glumišta Dragana Nikolića u centralnom vrnjačkom parku ipak se nije našla na meti vandala, već je u pitanju, kako prenose Novosti, samo splet nesrećnih okolnosti.

Po rečima Nikole Džamića, jednog od inicijatora da se statua legendarnog glumca postavi u Vrnjačkoj Banji, ispred Termomineralnog kuptila, nedaleko od izvora „Topla voda, ustanovljeno je da je deo Gaginih naočara – slučajno polomljen.

– Jedan gost Vrnjačke Banje se igrao sa svojim detetom i kada je mališana podigao da bolje pogleda statuu, dete je nehotice povuklo okvir i polomilo deo naočara. Polomljeni deo je vraćen i tehničke službe saniraju oštećenja. Veoma je važno naglasiti da se ipak ne radi o vandalizmu jer Vrnjčani izuzetno poštuju Gagu – kaže Džamić.

Statua Dragana Nikolića u vrnjačkom parku, delo poznatog vajara Dragoljuba Dimitrijevića, svečano je otkrivena minulog četvrtka, a podignuta je na inicijativu ovdašnje Specijalne bolnice „Merkur“ čiji je popularni glumac bio promotetr i zaštitno lice.

– Gaga je mnogo voleo Vrnjačku Banju i zauzimao je posebno mesto u srcima meštana. Postavljanjem njegove statue želeli smo da mu se bar malo odužimo i zahvalimo – dodaje Nikola Džamić.

– Ona je sada jedan od simbola prestonice srpskog kontinentalnog turizma i naša je dužnost i obaveza da je čuvamo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.