U trendu

Komesarijat: Lažna vest o kupovini kuća migrantima

BEOGRAD – Komesarijat za izbeglice i migracije u današnjem je saopštenju naveo da se na društvenim mrežama opet šire lažne vesti o tome da Komesarijat kupuje kuće migrantima sa Bliskog Istoka i Afrike.

Reč je, kako navode, o kupovini kuća i izgradnji stanova kroz Regionalni stambeni program za izbeglice iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske koje ni posle više od 20 godina izbeglištva nemaju krov nad glavom.

Lažnu vest prati slika dokumenta Komesarijata upućenog nadležnom ministarstvu na saglasnost, a dokument je deo procedure sprovođenja Regionalnog stambenog programa kroz koji je do sada već stambeno zbrinuto više od 2.500 izbegličkih porodica iz BiH i Hrvatske, navodi se u saopštenju.

Iz Komesarijata podsećaju da nije prvi put da se na internetu na ovakav način manipuliše izbeglicama iz ratova devedesetih i da se time širi ksenofobija prema migrantima.

Komesarijat u saopštenju navodi da je zahvalan medijima koji pre preuzimanja lažnih vesti provere navode i poručuje da ostaje otvoren za istinito i blagovremeno informisanje javnosti o svim temama iz svoje nadležnosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.