Kosovski mediji o povlačenju priznanja Kosova: Zašto Pacoli nema hrabrosti?

Prištinski „Zeri“ objavio je tekst u kojem konstatuje da se kosovsko ministarstvo spoljnih poslova dva dana nije oglasilo povodom odluke Burundija da povuče priznanje Kosova, kao i da ministar Bedžet Pacoli dva dana „nema hrabrosti“ da obavesti javnost šta se dešava sa povlačenjima priznanja Kosova koja najavljuje Srbije.

List navodi da već dva dana pokušava da stupi u kontakt sa Pacolijem, njegovim savetnikom Jeljirom Ziberajem i zamenicima Đerđ Dedajem i Antonom Berišom kako bi dobio odgovore, ali se niko od njih ne javlja na telefon.

„Danas je drugi dan kako Kosovo ima jedno priznanje manje i niko ni reč ne govori o razlozima zašto je došlo do povlačenja. Danas, drugog dana, premijer Ramuš Haradinaj je odgovarajući na pitanje da li će tražiti odgovornost za dvojicu zamenika premijera, koji su rekli da je Burundi nevažna zemlja, što je Srbija upotrebila kao argument kod Burundija za povlačenje priznanja, odgovorio da ’treba razmotriti razloge povlačenja priznanja‘“, zaključuje Zeri.

List navodi i da je Srbija organizovala ekipu lobista koji rade na tome da države koje nisu priznale Kosovo to i ne učine.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike