U trendu

Kosovski mediji: Pozivni broj za Kosovo +383 dostupan na Viberu

Pozivni broj za Kosovo +383, koji bi tek trebalo da stupi na snagu sredinom godine kao rezultat Birselskog dogovora, dostupan je na Vajberu, prenose kosovski mediji.

Telefonski kod Kosova (+383) već je počeo da funkcioniše u aplikacijama za mobline telefone, prenosi Telegrafi.com i dodaje da je na taj način napravljeno konačno priznanje nacionalnog pozivnog broja za Kosovo.

Telegrafi navodi da od sada svi gradjani Kosova koji koriste pozivne brojeve drugih zemalja koje na Kosovu funkcionišu poput Srbije (+381), Slovenije (+386) i Monaka (+377) mogu da koriste (+383).

Umesto pozivnih brojeva za mreže IPKO, Vala i Z-mobile od sada može da se koristi državni pozvni broj +383 potvrdio je i predsedavajući Borda Regulatornog tela za elektronske i poštanske komunikacije Kosova (ARKEP) Krešnik Gaši.

On je naveo da proces implementacije državnog pozivnog broja +383 za Kosovo ide u pozitivnom smeru i biće završena u predvidjenom roku – do kraja juna.

O tome je početkom nedelje na fejsbuk profilu pratioce obavestila i ministarka koja je bila zadužena za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri.

Pozvini broj +383 dodeljen je Kosovu decembra 2016. Beograd i Priština su 25. avgusta 2015, nakon više rundi razgovora postigli definitivni sporazum o telekomunikacijama.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike