U trendu

Ledena kiša – ne izlazite ako baš ne morate!

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je da su sve gradske komunalne službe spremne za novi talas snežnih padavina koji se očekuje u večernjim satima, a koji će prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) tokom noći preći u ledenu kišu.

Mladenović, koji je i zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije, upozorio je građane da zbog ledene kiše i opasnosti od formiranja ledenica sutra ne izlaze na ulice bez preke potrebe.

““Apelujemo na sugrađane da, ukoliko padne ledena kiša, ne izlaze ako ne moraju, kao i da vozači koji nemaju adekvatnu zimsku opremu ne izlaze na ulice kako ne bi stvarali probleme u saobraćaju““, poručio je Mladenović koji je prisustvovao svečanoj sednici Štaba za vanredne situacije.

Gradski sekretar za vanredne situacije Darko Glavaš rekao je da ekipe JKP ““Beograd put““ pet dana rade u dve smene bez pauze, kao da će tako raditi i narednih dana.

““RHMZ nas je upozorio da će do kraja dana pasti do 10 centimentara novog snega, kao i na opasnu pojavu ledene kiše u petak ujutro. Očekujemo rast temperature za vikend, ali ne i prestanak padavina““, naveo je Glavaš.

Prema njegovim rečima na ulicama prestonice 1550 radnika zimskih službi gradskih javno komunalnih preduzeća čiste i bacaju so na ulicama drugog prioriteta, pešačkim prelazima, autobuskim stajalištima.

““Na raspolaganju nam je oko 8.000 tona industrijske soli, a trenutno 180 kamiona baca so na gradske ulice budući da postoji opasnost od formiranja ledenog pokrivača na saobraćajnicama““, ukazao je Glavaš.

Podsetio je da su stanari zgrada i korisnici zgrada u državnoj svojini obavezni da obeleže i ograde prostore ispred zgrada gde postoji mogućnosti da se formiraju ledenice.

““Prethodnih godina su se dešavale nesreće sa smrtnim ishodom i zato apelujemo da se poštuje ova obaveza““, rekao je Glavaš.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.