U trendu

Mali: Za čiščenje snega angažovani svi raspoloživi kapaciteti

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da su ulice u glavnom gradu prohodne i da su za čišćenje snega u Beogradu angažovani svi raspoloživi kapaciteti.

Mali i predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević obišli su rano jutros radnike zimske službe na terenu, saopštio je Beoinfo.

Mali je kazao da je u toku noći u prestonici uradjen veliki posao i da je bilo angažovano više od 1.000 ljudi. 

„U toku protekle noći angažovali smo sve resurse koje smo imali, dakle 180 vozila Gradske čistoće, Beograd puta i Gradskog zelenila. Preko 1.000 radnika radilo je tokom cele noći kako bi se ulice prvog prioriteta očistile u potpunosti i, kao što vidite, uspeli smo u tome. Čišćenje ulica drugog prioriteta je u toku i nastaviće se tokom jutra i tokom celog dana“, rekao je Mali.

On je kazao da će u toku dana 2.000 ljudi raditi u tri smene na čišćenju grada.

„U toku dana očekujemo i nove padavine, tako da bih apelovao na gradjane i na sve vozače na dodatan oprez. Mi smo u toku noći posuli preko 1.000 tona soli po ulicama“, naveo je gradonačelnik.

Odgovarajući na kritike da ulice nisu očišćene, Mali je rekao da „pozdravlja“ ljude koji su kritikovali iz svojih toplih domova.

„Pozivam sve gradjane Beograda da nam se pridruže i pomognu, tako što će, što je i zakonska obaveza, očistiti sneg ispred svojih zgrada i dvorišta kako bi grad izgledao čistije i lepše. Naš narod će uvek naći probleme i tamo gde ih nema, ali ono što je meni važno, jeste da svi zajedno radimo na tome da Beograd osposobimo da funkcioniše normalno“, kazao je Mali.

Gradonačelnik Beograda je kod motela „1.000 ruža“ na Avalskom putu rekao da je uvek bilo najteže ulice očištiti na tom mestu i ako su tu ulice čiste, može da se kaže da je ceo grad očišćen kako treba, kad je reč o ulicama prvog prioriteta. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.