Mladi holi bojama obojili novosadski Štrand

NOVI SAD – Povodom Međunarodnog dana mladih, omladina iz Novog Sada odlučila je da po uzoru na Holi, hinduistički drevni festival, poznat kao Festival boja, oboji Štrand.

Ivana Miloradov, predstavnica organizacije OPENS, kaže da mladi svojom energijom, kreativnošću i idejama svakodnevno boje grad i okruženje oko sebe, a da su za međunarodni praznik omladine to želeli da urade i bukvalno.

„Dobili smo holi boje iz Indije, podelićemo ih besplatno svim mladima i na naš znak krenućemo da se igramo bojama i da bojimo grad, odnosno Štrand“, rekla je juče Miloradov.

Kako je objasnila, Holi je tradicionalni indijski festival koji se održava svake godine u martu, ne samo u Indiji već i širom sveta, a označava pobedu dobra nad zlom, dolazak proleća i kraj zime.

Miloradov je podsetila da će Novi Sad iduće godine biti evropska omladinska prestonica, kao i da su procene da će tada taj vojvođanski grad obići više od pola miliona ljudi.

Kaže da više od 42 organizacije trenutno realizuju 47 projekata u Novom Sadu, a da će se oni, prema njenim rečima, nastaviti i naredne godine.

„Veliki broj programa i projekata znači da svakodnevno imamo obuke, vršnjačke edukacije, radionice, festivale, filmske projekcije, bibiloteke, niz programa koji su vrlo ozbiljni, kreativni, edukativni, i koji podstiču jačanje omladinskih organizacija“, naglasila je Miloradov.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike