U trendu

Na Batrovcima čekanja više sati, na Horgošu sat

Na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom na izlazu iz Srbije zadržavanja su višesatna, dok se na ulazu u Srbiju čeka oko 60 minuta, saopšteno je iz Automoto saveza Srbije AMSS.

Na Horgošu, vozila za izlaz iz zemlje čekaju oko 60 minuta, a na ulaz oko 90 minuta. Na prelazu Šid vreme zadržavanja se brzo menja tako da se trenutno na izlaz čeka oko 60 minuta, a na ulaz u Srbiju oko 30 minuta, navodi AMSS.

Za sve vozače i putnike koji su krenuli ka Crnoj Gori i Makedoniji trenutno na graničnom prelazu Jabuka kao i na graničnom prelazu Preševo nema dužih zadržavanja.

Veći broj vozila se očekuje i na manjim graničnim prelazima, kao što su Bački Vinogradi, Djala, Bajmok i Horgoš dva, na kojima je radno vreme od 7.00 do 19.00 sati.

Iz AMSS-a apeluju na gradjane da koriste granične prelaze Kelebija ili Bački Breg na kojima su znatno kraća zadržavanja.

„Putevi Srbije“ obezbedili su cisternu pijaće vode na graničnom prelazu Batrovci, kako bi se olakšalo čekanje na visokim temperaturama. Cisterna će biti na prelazu dok traje letnja sezona.
Na naplatnim rampama otvoreni su svi raspoloživi kanali za naplatu putarine, a trenutno se vozila zadržavaju od pet do deset minuta.

Tokom noći moguća su duža zadržavanja na naplatnim rampama Bubanj Potok, Stara Pazova, Sirig i Nais.

Vozače će večeras pratiti povoljne vremenske prilike, suvi kolovozi i dobra vidljivost.
Na deonicama na kojima su započeti radovi, saobraćaj je izmenjen i usporen, pa se vozači savetuju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu, dodaju iz „Puteva Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.