U trendu

Naoružajte se strpljenjem: Saobraćajni čepovi koče prestonicu

Radovi na Brankovom mostu, kao i početak treće faze radova u Ruzveltovoj ulici, koji će dodatno izmeniti režim saobraćaja, danas će verovatno napraviti zastoj u prestonici! Vozači koji krenu na Novi Beograd u popodnevnim časovima, dodatno će morati da se naoružaju strpljenjem usled izmena u saobraćaju zbog „Bir festa“.

Saobraćajne trake na Brankovom mostu biće zatvorene danas od devet časova, pa će putnička vozila iz Novog Beograda ka centru grada biti preusmerena u brzu traku na nizvodnoj konstrukciji. Brza traka na uzvodnoj konstrukciji rezervisana je za taksiste i vozila javnog prevoza, i preko dana će služiti kao „žuta traka“. Noću, jedan sat posle ponoći do četiri sata ujutru, biće zatvorena, a za saobraćaj biće prohodna samo brza traka. Vozila iz Brankove ulice ka Novom Beogradu, sve vreme radova, kretaće se u dve saobraćajne trake, a dnevni i noćni ciklus izmene smerova regulisaće postavljena signalizacija.

Danas počinje i treća faza radova na rekonstrukciji Ruzveltove, od Ulice kraljice Marije do Bulevara kralja Aleksandra. Ova faza radova trajaće do 16. septembra, a saobraćaj će biti posebno organizovan u Ulici Mije Kovačevića, na deonici od kružnog toka Bogoslovija do Ruzveltove, i u Ruzveltovoj od Svetog Nikole do Čarlija Čaplina.

Linije 25 i 25P će, u oba smera, od Bogoslovije saobraćati ulicama Čarlija Čaplina, Zdravka Čelara, Starine Novaka, 27. marta, Takovskom, Bulevarom kralja Aleksandra i dalje redovnim trasama. Istom trasom od Bogoslovije kretaće se i vozila na linijama 27, 74 i 202N, samo će iz Ulice Starine Novaka nastavljati Beogradskom do Bulevara kralja Aleksandra, a linije 65 i 27N će, u oba smera, po izlasku iz Ulice Starine Novaka skretati u 27. marta. Autobusi na liniji 32 iz Višnjice i 66 sa Zvezdare će sa perifernih terminusa saobraćati na skraćenoj trasi do Omladinskog stadiona i nosiće oznake 32L i 66L. Ovom izmenjenom trasom kretaće se i autobusi sa oznakom 32H.

Na relaciji Dorćol – Beogradska uvodi se autobuska linija 5A koja će voziti trasom: Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Džordža Vašingtona – 27. marta – Beogradska, a u povratku će voziti Bulevarom kralja Aleksandra i Takovskom.

Vozila sa linije EKO1 saobraćaće Bulevarom kralja Aleksandra, Golsvordijevom, Krunskom, Maksima Gorkog, Trnskom, Sinđelićevom i Bulevarom kralja Aleksandra, a elektroautobuse će zameniti autobusi na gasni pogon.

Privremeno se ukidaju tramvajske linije 2, 5 i 9L, dok linije 3L i 12L saobraćaju skraćeno, do Tašmajdana, prenose Novosti.

Ujedno, na raskrsnicama duž Mije Kovačevića biće postavljena svetlosna signalizacija koja će raditi u privremenom režimu – „žuti treptač“.

Zbog radova koje izvodi KP „Beogradski vodovod i kanalizacija“, biće zatvorena Glavna ulica i Trg Branka Radičevića, i to od 17. do 31. avgusta. Potpuno se zatvaraju tri desne trake zemunske Glavna ulice u smeru ka Batajnici, od Bežanijske do Cara Dušana. Biće zatvorene i dve desne trake u Ulici trg Branka Radičevića u smeru prema gradu. Na jedinoj slobodnoj saobraćajnoj traci uspostaviće se jednosmerni režim saobraćaja prema Batajnici.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar