U trendu

Naslovna strana za četvrtak, 6. decembar 2018. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od četvrtka pišu o sudjenju novinarki NIN-a Sandri Petrušić i glavnom uredniku tog nedeljnika Milanu Ćulibrku po tužbi ministra policije Nebojše Stefanovića, o Kubi posle smrti Fidela Kastra, o zahtevu Haškog tribunala za izručenje troje radikala, kao i o predsedničkim izborima u Srbiji.

ALO – „Dačić starleti dao diplomu“, o tome ko je sve završio Diplomatsku akademiju. „Vučić raspisuje i parlamentarne izbore“, list piše da bi Srbija u maju mogla da bira novog predsednika, ali i novi saziv parlamenta.

BLIC – „Ispitati šverc oružja klana Haradinaja“, o izjavi ministra unutrašnjih poslova da svako ko nešto zna o saradnji sa švercerima oružja to treba da prijavi unutrašnjoj kontroli MUP. „Nikolić ucenjuje Vučića“, list piše da je aktuelni predsednik Tomislav Nikolić saopštio premijeru Aleksandru Vučiću da će se kandidovati za još jedan mandat bez obzira na podršku Srpske napredne stranke.

VEČERNJE NOVOSTI – „Hapšenje radikala, pa nova poglavlja“, list piše da Hag traži od Brisela da zaustavi evropski put Srbije dok Beograd ne izruči troje članova Srpske radikalne stranke. „Tuga i suze za Kastrom nisu naredjene“, rekao je za list ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. „I putari će odgovarati za nesreće“, o novim merama u Zakonu o saobraćaju.

DANAS – „Stefanovićeva tužba je pritisak na medije i sud“, o sudjenju novinarki NIN-a Sandri Petrušić i glavnom uredniku Milanu Ćulibrku po tužbi ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića. „SPS obavezna da ima svog kandidata“, izjavio je počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić o predsedničim izborima. „Ponovo bodovanje takmičenja pri upisu u srednje škole“, o izmenama koje ministar prosvete Srbije Mladen Šarčević planira da sprovede u školstvu.

INFORMER – „Skot hoće da vlada“, naslov je teksta o prijemu za novinare u američkoj ambasadi, o kojem list piše kao o konsultacijama za izbor predsednika.

KURIR – „Rasime, pokrao si glasove“, o svadji dvojice političara iz Sandžaka – poslanika Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka Muamera Zukorlića i lidera Socijal-demokratske partije Srbije Rasima Ljajića.

POLITIKA – „Italija traži zaplenu slika iz Narodnog muzeja“, list piše da su u dokumentu koji je u Viši sud u Beogradu stigao iz Bolonje navedena dela za koja italijanske vlasti sumnjaju da su u Beograd stigla kao predmet malverzacija nakon Drugog svetskog rata. „Tužilaštvima nedostaje 114 tužilaca“ list piše da zamenik tužioca u osnovnom tužilaštvu ima u proseku 1.197 predmeta u radu.

SRPSKI TELEGRAF – „Šutanovac: Nikolić je prošlost“, naslov je intervjua sa predsednikom Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.