U trendu

Naslovna strana za petak, 6. april 2018. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama najviše pišu o poseti vršioca dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmera Beogradu, o 13. žrtvi malih boginja u Srbiji i o sudbini niškog aerodroma Konstantin Veliki.

ALO  –  Pod naslovom „Haradinaj pijandura i špijun Zapada“ list prenosi pisanja turskih medija o premijeru Kosova Ramušu Haradinaju. List piše da lideri Narodne stranke i Pokreta slobodnih gradjana, Vuk Jeremić i Saša Janković „ne mogu da usaglase stavove sa Draganom Djilasom“.

BLIC  –  „Mala Nadja izgubila bitku s boginjama“, o dvogodišnjoj devojčici koja je 13. žrtva morbila u Srbiji. „I treći vojnik uhapšen zbog dilovanja droge“ o akciji policije protiv trgovaca drogom. „Samo SNS i SPS iznad cenzusa“ o istraživanjima javnog mnjenja koje je sprovela agencija Faktor plus.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Vašington steže obruč oko Srbije“, o novim pritisicima zbog Kosova. „Policija uhapsila razbojnika sa Avale“, o privodjenju R.R. (61) osumnjičenog da je obio više kuća na Avali. „Mali Pikaso postao je i mali Srbin“ o dodeli srpskog državljanstva dečaku izbeglici iz Avganistana, koji je svoje crteže prodavao u humanitarne svrhe.

DANAS  –  „Za referendum o aerodromu potrebno 25.000 glasova“, o tome da bi gradjani mogli da blokiraju odluku o ustupanju niškog aerodroma Vladi Srbije. „Ne postoje uslovi za gašenje Tanjuga“, naslov je pod kojim za list govori državni sekretar ministarstva kulture Aleksandar Gajović. „Palmer pokušao da umiri Vučića“, o razgovoru američkog zvaničnika Metjua Palmera sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

INFORMER  –  List prenosi naslovne strane turskih medija o kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju u tekstu „Haradinaj je pijanac, rasipnik i nevernik“. O tome da u Srbiju stižu novi ruski hilikopteri „Sa Mi-35 u Prištinu stižemo za 45 minuta“.

KURIR  –  Za list govori ministar odbrane Aleksandar Vulin „Terorista Haradinaj hoće opet da ubija Srbe“. List piše da je ukradena spomen ploča pokojnog pevača Tome Zdravkovića. O incidentu koji pogadja društvenu mrežu Fejsbuk u tekstu „Fejsbuk čita sve naše privatne poruke“.

POLITIKA  –  „Brisel odložio ZSO za još četiri meseca“ o odluci Prištine da otkoči proces formiranja Zajednice većinski srpskih opština. „Kuršumlijska banja bi uskoro mogla da dobije vlasnika“, list piše da je za kupovinu tog lečilišta zainteresovana „Planinka“ u čijem su vlasništvu Lukovska i Prolom banja, kao i „Prolom voda“.

SRPSKI TELEGRAF  –  „On je došao po Vučićevu glavu“ o tome da se vršilac dužnosti zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer sastao sa predsednikom Srbije da bi mu izneo zahteve Amerike. List navodi da bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić u Novom Pazaru „pali Sandžak“ jer promoviše „rasparčavanje Srbije“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike