Naslovna strana za petak, 7. jul 2017.

Dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od petka pišu o ukidanju zatvorskog pritvora i odredjivanju kućnog pritvora Milanu Radonjiću i Ratku Romiću, koji su optuženi za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, mogućem prolasku gasovoda „Turski tok“ kroz Srbiju i brojnim povlasticama koje je država pružila Fijatovoj fabrici u Kragujevcu.
 
ALO  –  „Plaćamo 932 miliona duga Kosova“ rekla je za list guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković.

BLIC  –  O još jednom ubistvu u okviru porodice u tekstu: „Monstrum godinama pretio: Deco, ostaviću vas bez majke“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Put ka EU ne sme da remeti veze sa Rusijom“, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarišući spoljnu politiku države. O ukidanju pritvora optuženima u slučaju „Ćuruvija“ list piše pod naslovom „Radonjić i Romić u kućnom pritvoru“.

DANAS  –  „Srbija poklonila Fijatu 3,8 milijardi dinara“, list navodi da je država dala velike finansijske i druge podsticaje fabrici u Kragujevcu. „Vlast čini sve da slučaj ‘Savamala’ zastari“, Više javno tužilaštvo prebacilo predmet o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici na Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

INFORMER  –  „Srbi neće u EU još 30 godina“, o izjavi američkog izaslanika za Balkan Brajana Hojt Jija. List piše i o porodičnoj nesreći u novobeogradskom Centru za socijalni rad: „Deca ne znaju da im je otac ubio majku“.

KURIR  –  „Ministri, imate li savesti“, o porodičnoj nesreći koja se dogodila juče u Centru za socijalni rad. „Janković: Režim nas pravi kompletnim idiotima“, lider Pokreta slobodnih gradjana Saša Janković o tome da je Više javno tužilaštvo prebacilo predmet o rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici na Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

POLITIKA  –  O mogućem prolasku gasovoda „Turski tok“ preko teritorije Srbije u tekstu pod naslovom „Gasprom dodaje gas“. Pod naslovom „Ne postoji obezbedjenje u centrima za socijalni rad“ list navodi da i pored čestih incidenata u tim ustanovama, propisi ne predvidjaju mogućnost preventivnog pozivanja policije u slučaju procene da preti nasilje.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Gradi se NATO baza kod Užica“, o tome da će se kod Aerodroma Ponikve izgraditi centar koji će služiti Sjedinjenim Američkim Državama da “ lansiraju špijunske avione“.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike