U trendu

Naslovna strana za sredu, 24. jul 2019. godine

Beogradska štampa na naslovnim stranama izdanja za sredu, 24. jul, piše o izboru Borisa Džonsona za premijera Velike Britanije, o odlasku kosovskog premijera u ostavci Ramuša Haradinaja u Hag na saslušanje u Specijalnom sudu za ratne zločine OVK, o 20. godišnjici ubistva 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom na Kosovu, kao i o aferi u koju je umešan brat ministra finansija Siniše Malog.

ALO  –  „Nisu mogli ništa, pa su udarili na bebu mog brata“ o odgovoru ministra finansija Siniše Malog na istraživanje novinara Krika o zloupotrebama u kojima je učestvovao njegov brat. „Povrće dvaput skuplje nego lani“ o cenama na pijaci.

BLIC  –  „Veze Ramuša Haradinaja i žute kuće“, list piše o njegovom odlasku u Hag, kao osmnjičenog. „Nema koristi od bojkota izbora“, kaže u intervjuu pisac Filipom David, član neformalne grupe „Samoodbrana“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  „Tri žene poginule zbog mobilnog“ o saobraćajnoj nesreći na putu Novi Sad-Zrenjanin. „Jelena najbolja u Evropi“ o uspehu matematičara iz Srbije na takmičenu u Velikoj Britaniji.

DANAS  –  „Sinod sklanja vladiku Maksima s fakulteta“, list piše da o smenjivanju predavača Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta. „Boris Džonson novi premijer Velike Britanije“, o rezultatu glasanja za novog lidera britanske Konzervativne stranke.

INFORMER  –  „Makron sada za podelu Kosova“ o navodima da Francuska nije odustala od ideje razgraničenja Srba i Albanaca.

KURIR  –  „Ne plašim se njihove omče“ list prenosi izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. „Zla vaspitačica nije dobila otkaz“ o slučaju medicinske sestre koja se sumnjiči za zlostavljanje deteta u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

POLITIKA  –  „Staro Gracko – život i žrtva“ – godišnjica ubistva Srba na Kosovu. O novom premijeru list pita: „Boris Džonson – moderni Čerčil ili engleski Tramp“.

SRPSKI TELEGRAF – „Naš izvor je pratio brata Siniše Malog“, list se bavi načinom na koji su novinari portala KRIK došli do nalaza da je brat ministra finansija učestvovao pet godina u zloupotrebama.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.