U trendu

Naslovna strana za utorak, 10. aprila

Dnevne novine na naslovnim stranama izdanja za utorak, 10 april, najviše pišu o Medjunarodnom sajmu privrede koji se održava u Mostaru, o izjavi predsednika Kosova Hašima Tačija da će „Kosovo na navodne pretnje iz Srbije odgovoriti kao i pre 19 godina“ i drugim društveno-političkim temama.

ALO  –  „Srbima prete sankcijama zbog Putina“ o tome da „Ameri ne mogu da slome Rusiju ali ucenjuju“, „Tači bi da ratuje“ o novim provokacijama iz Prištine.

BLIC  –  List prenosi najave bankara „Dinar neće slabiti do kraja godine“. O predsedniku Opštine Brus Milutinu Jeličiću i optužbama za seksualno uznemiravanje pod naslovom „Jutku čeka optužnica za obljubu“.

VEČERNJE NOVOSTI  –  U tekstu „Amerika i EU ljute što Vučić ide kod Putina“ list navodi da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić verovatno 7. maja biti u Kremlju, gde će prisustvovati inauguraciji Vladimira Putina. List navodi da „Austrijanci opet hoće ‘Telekom'“. O izjavi kosovskog predsednika pod naslovom „Tači sa Košara preti puškama i priziva 1999.“

DANAS  –  List piše o Medjunarodnom sajmu privrede u Mostaru u tekstu „Slogan sajma ‘Jesmo li spremni’ – na dan NDH“. O protestu gradjana u Nišu zbog prenosa u državno vlasništvo niškog aerodroma „Predsedniče, letite do Merkelove iz Niša, jeftinije je“. Za list govori bivši predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić „Mnogi iz DS me sad pitaju za savet i pomoć“.

INFORMER  –  „U prodaji turskog paradajza čija je kora otrovna“, o važnosti čitanja deklaracija, „Stiže još migova i tenkova“, o tome kako se Srbija sprema za mir.

KURIR  –  „Na Srbe ćemo opet puškama“ o izjavama predsednika Kosova Hašima Tačija. „Teroristo, zaboravio si noževe kojim ste nas klali“ – odgovor šefa srpske dilomatije Ivice Dačića na Tačijeve pretnje. „Oduzeti decu svima koji ih ne vakcinišu“, poruka ministra prosvete Mladena Šarčevića.

POLITIKA  –  „Za politiku mira, ne za puške i rat“, list prenosi reakciju predsednika Srbije Aleksandra Vučića na izjavu kosovskog predsednika Hašima Tačija. O nabavci ruskog hilikoptera „Mi-35“ pod naslovom „Naša vojska dobija leteće tenkove“. Generalna sekretarka CERN-a Fabiola Djanoti za list kaže: „U osvajanju budućnosti računamo na Srbiju“.

SRPSKI TELEGRAF  –  „Putin će srpečiti vojni udar na Srbiju“ o poruci saradnika šefa Rusije, „Svi se smeju Karićevom spomeniku Gagarinu“ o novom spomeniku na Novom Beogadu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.