U trendu

Naslovna strana za utorak, 9. maj 2017. godine

Dnevni listovi na naslovnim stranama od utorka, 9. maja, najviše pišu o rezultatima predsedničkih izbora u Francuskoj i pobedi Emanuela Makrona, a teme su i peticija za reviziju Darvinove teorije, kao i dijalog Beograda i Prištine uz učešće „diplomatskih pojačanja“.

ALO – Pod naslovom „Nož je kod Vučića, on će da preseče“, intervju sa predsednikom Socijalističke partije Srbije Ivicom Dačićem o tome ko će biti mestu premijera. „Krvnikov brat Daut ide u Hag“, list piše da Specijalni sud za zločine Oslobodilačke vojske Kosova sprema optužnicu protiv brata nekadašnjeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja, Dauta.

BLIC – Pod naslovom „Ljubavnik spasava EU“, list piše o pobedi Emanuela Makrona na predsedničkim izborima u Francuskoj. Košarkaški ekspert Dušan Ivković o podršci Saši Jankoviću i mogućnostima da se politički aktivira „Ostajem prijatelj Jankoviću, ali nisam za politiku“.

VEČERNJE NOVOSTI – Pod naslovom „Srbija sprema kontru za Olbrajtovu i Ahtisarija“, list piše da je premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio angažovanje stranih pravnika u dijalogu Beograda sa Prištinom. „Vlada pod hitno da reši status ‘Novosti'“, o problemima u poslovanju Večernjih novosti i apelu 368 zaposlenih u toj medijskoj kući.

DANAS – „Protesti nisu propali, samo su utihnuli“, list piše o promeni koncepta protesta „Protiv diktature“. Šef austrijske diplomatije Sebastijan Kurc tvrdi da je „Srbija medju vodećim kandidatima za pridruživanje EU“. Povodom peticije za reviziju učenja Darvinove teorije ministar prosvete Mladen Šarčević odgovara „Nećemo se baviti peticijom protiv Darvina“.

INFORMER – Pod naslovom „Rusija i Srbija jače nego ikad“, list piše o Danu pobede nad fašizmom.

KURIR – Pod naslovom „Par iz pakla“ list piše da je Priština angažovala nekadašnju državnu sekretarku SAD Medlin Olbrajt i nekadašnjeg američkog predsednika Bila Klintona kao konsultante za pregovore sa Beogradom.

POLITIKA – O izgradnji gasovoda „Počela izgradnja ‘Turskog toka'“. O slučaju gardista stradalih 2004. godine „Novi podaci o pogibiji gardista“. Povodom peticije za reviziju teorije evolucije „SANU i Srpsko lekarsko društvo brane Darvina“. Nakon predsedničkih izbora u Francuskoj „Makron najavio ujedinjenu Evropu“.

SRPSKI TELEGRAF – „Ambasadori prave rat na Balkanu“, list piše da je predsednik SAD Donald Tramp pokrenuo istragu o mešanju ambasadora u unutrašnja pitanja zemlje. „Velika Albanija je veliko zlo“, kaže u intervjuu za list predsednika Bošnjačke demokratske zajednice Srbije Muamer Zukorlić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.