U trendu

Naslovne strane za četvrtak, 26. januar 2023. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja od četvrtka 26. januara najviše pišu o reagovanjima na evropski predlog o kosovskom pitanju i havariji na kopu Rudarskog basena Kolubara.

BLIC – List prenosi istraživanje o Rusima u Beogradu, u tekstu: „Ruska četvrt, kako žive Rusi na Vračaru“. „Djoković na dva koraka od Rafe“, o nastupu tenisera Novaka Djokovića na turniru u Australiji.

SRPSKI TELEGRAF – List piše: „Velika analiza – Šta bi bilo kad bi se predsednik povukao – Dan posle Vučića“.

VEČERNJE NOVOSTI – List piše da Vašington snažno pritiska Prištinu, u tekstu pod naslovom: „Hitno ZSO ili odlete Kurti“.

DANAS – List piše da će Skupština Srbije 2. februara početi raspravu o evropskom predlogu za kosovsko pitanje, u tekstu pod naslovom: „Opozicija: razgovor da, a ne vučja odbrana Vučića“. „Havarija na bageru dodatno smanjuje proizvodnju uglja“ – o, kako navodi list, sedmom kvaru na sistemu u okviru EPS-a u poslednjih 13 meseci.

INFORMER – O rusko-ukrajinskom sukobu: „Nemačka popustila – Berlin šalje Zelenskom 14 tenkova“.

KURIR – O kosovskom pitanju: „Borba – Prihvatljiva je samo verzija ZSO koja je potpisana u Briselu“. List o vakcinaciji protiv boginja: „Lekari apeluju na važnost vakcinacije – Ko preleži morbile, kasnije može da dobije smrtonosnu upalu mozga“.

NOVA – „Nevažno ko će potpisti sporazum, znaće se da je o tome odlučio Vučić“, o tome koga će, po navodima lista, predsednik Srbije poturiti da stavi paraf na francusko-nemački predlog. List piše o novoj havariji na kopu Rudarskog basena Kolubara, u tekstu pod naslovom: „Preti pucanje korita reke i plavljenje kopa“.

POLITIKA – List, u tekstu „Kosovo ne može u NATO bez odobrenja SB UN“, piše o tome šta krije plan Prištine za ulazak u medjunarodne organizacije. List prenosi izjavu američkog ambasadora Krisofera Hila, u tekstu pod naslovom: „Srbija plaća visoku cenu neuvodjenja sankcija Rusiji“.

ALO – „Vlada Nemačke odobrila slanje 14 tenkova Leopard 2- Nemački tenkovi udaraju na Ruse“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.