U trendu

Naslovne strane za ponedeljak, 17. jun 2019. godine

Naslovne strane za ponedeljak 17. jun, beogradska dnevna štampe posvetila je svečanoj akademiji povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, maloj maturi i upisu u srednje škole i drugim temama.

ALO – Pod naslovom „Patrijarh preti Milu da će ga prokleti“ list prenosi izjavu poglavara Srpske pravoslavne crkve Irineja. „Tajkuni hoće da iskopaju Tita i sruše Kuću cveća“ naslov je teksta u kojem list donosi svoja saznanja o sastanku na kojem je razmatran plan za izgradnju na tom kompleksu.

BLIC – „Rešenje je u istorijskom dogovoru Srba i Albanaca“ intervju zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića za taj list. „Dobili batine jer su tražili hleb, a ne kruh“ o istrazi napada na sezonske radnike u Supetru u Hrvatskoj.

VEČERNJE NOVOSTI – List najavljuje na naslovnici intervju sa ministarkom bez portfelja zaduženom za populacionu politiku Slavicom Djukić Dejanović „Opozicija traži pomoć sa strane“. Izjava za taj list Dragana Vasiljkovića, poznatijeg kao kapetan Dragan „Hrvatska mi pakuje novu robiju“.

DANAS – „‘Nove’ članice protiv presporog širenja EU“ o inicijativi da se ubrza integracija Zapadnog Balkana u Evropsku uniju. „Bolje da Francuzi i Nemci ne predvode EU“ list prenosi zaključke Džordža Soroša povodom izbora za Evropski parlament.

INFORMER – Pod naslovom „Milo Srbima objavio rat“ list prenosi izjave patrijarha Srpske pravoslavne crkve Irineja. „Država poklanja zemlju“ naslov je teksta koji govori o poklanjanju 50 hektara njiva mladjima od 40 godina.

KURIR – Pod naslovom „Mali maturanti od danas polažu završni ispit“ list donosi tekst o polaganju male mature. „Putin i EU ukidaju dolar“ naslov je teksta koji se bavi novim sporazumom Evropske unije i Rusije o korišćenju rublje i evra u kupovini i prodaji energenata.

POLITIKA – „Vučić: Policija nikada neće služiti vlasti“ o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića na svečanoj akademiji povodom Dana policije. „Svi misle ono što ja javno kažem“ list donosi intervju sa v.d. direktorkom Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danicom Grujičić. „Osmaci danas na testu iz srpskog jezika“ o polaganju male mature za upis u srednje škole.

SPRSKI TELEGRAF – „Klinton se sprda sa klanjem Srba“ o izjavi bivšeg američkog predsednika Bila Klintona tokom posete Kosovu da je predsednik Hašim Tači „dobar na oružju“. Pod naslovom „Karićevom pajtosu uhapsili ženu i dete“ list piše o akciji policije u kojoj su uhapšene osobe bliske Bogoljubu Kariću.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.