U trendu

Naslovne strane za subotu, 15. april 2023. godine

 Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama prazničnih trobroja za subotu, nedelju i ponedeljak, 15, 16. i 17. april prenose uskršnju poslanicu patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija, pišu o sastanku predsednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika, i o drugim temama.

ALO – Intervju sa vladikom Sergijem „Kosovski boj suđen je svakom srpskom naraštaju“.

BLIC – Izjava premijerke Ane Brnabić „Krupnim koracima idemo napred“. O akciji Blic fondacije „Četiri bolnice dobile aparate za ultrazvuk“.

VEČERNJE NOVOSTI – List prenosi poslanicu patrijarha SPC Porfirija „Ujedinimo molitve za očuvanje Kosova i svih naših svetinja“. Najava ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikole Selakovića „Prve boračke spomenice već od jula“.

DANAS – Istoričar i nekadašnji ambasador u Sjedinjenim Američkim Državama Milan St. Protić ocenjuje „Vučić nema snage da prelomi ka Zapadu“. Dramaturg i potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević za list kaže „Hoćemo li dozvoliti piromanima da zapaljenu kuću gase benzinom“.

INFORMER – O božićnoj poslanici patrijarha SPC „Kosovo zauvek Srbija“. Izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića „Ne dam da nas uvuku u rat sa Ukrajinom“.

KURIR – Intervju sa ministrom za brigu o selu Milanom Krkobabićem „Država mladima daje do 10.000 evra za život i rad na selu“.

NOVA – O aferama koje se odnose na funkcionere Srpske napredne stranke „Junaci afera iz SNS u fiokama, na sigurnom“. „Hristos voskrese“, list prenosi čestitke povodom proslave Uskrsa po julijanskom kalendaru.

POLITIKA – O susretu predsednika Srbije i Republike Srpske, Aleksandra Vučića i Milorada Dodika u Beogradu „Srbija će uvek podržati dogovor naroda u BiH“. Intervju sa episkopom bihaćko-petrovačkim i rmanjskim Sergijem „Trajemo uprkos svima i svemu.

SRPSKI TELEGRAF – Intervju sa ministrom unutrašnjih poslova Bratislavom Gašićem“ Razbili smo 14 bandi i zaplenili 3,6 tona droge“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.