U trendu

Naslovne strane za subotu, nedelju i ponedeljak, 23, 24. i 25. april 2022. godine

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama trobroj izdanja najviše pišu o Uskrsu i uskršnjoj poslanici patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, kao i o raznim političkim temama.

ALO – Pod naslovom „Nebeska policija“ piše o jedinici policije koja iz vazduha kontroliše saobraćaj. Prenosi i utiske iz Marijupolja „Apokalipsa“. Vladika Mileševski Atanasije (Rakita) poručuje „Rađajte se Srbi“.

BLIC – „Molimo se za mir, svaki rat je poraz i sramota čoveka“, iz uskršnje poslanice patrijarha Porfirija. „U sledećoj vladi treba da sede najbolji i nastručniji“, kaže funkcioner Srpske napredne stranke i ministar u tehničkom mandatu Siniša Mali.

VEČERNJE NOVOSTI – „Ratovi su sramota svakog čoveka“, list prenosi glavnu poruku iz uskršnje poslanice patrijarha Porfirija.

DANAS – „Srpska opozicija opet na raskrsnici“, o tome kako će rezultati aprilskih izbora uticati na budućnost političke scene. „Djilas je imao hrabrost da izazove Vučića na razgovor“, kaže nosilac liste „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ Marinika Tepić.

INFORMER – Uz naslov „Hristos vaskrse“ list prenosi poruku iz poslanice patrijarha Porfirija: „Rat proizvodi samo gubitnike“. O ratu u Ukrajini i neuspehu mirovnih pregovora „Krvavi Vaskrs u Ukrajini“.

KURIR – Pod naslovom „Patrijarh Porfirije“ list prenosi poruku iz poslanice poglavara SPC da je rat poraz i sramota svakog čoveka, a povodom praznika na naslovnici citira i brojne javne ličnosti koje govore o Vaskrsu.

NOVA – „Vlast spremna na gestove kojima bi platila opstanak na vlasti“, ocenjuje predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš. „Za deset godina 300.000 stanovnika manje“, o demografskoj slici Srbije.

POLITIKA – „Crkva je uteha našem narodu“, kaže u intervjuu episkop raško prizrenski Teodosije. „Cilj Moskve je kontrola Dombasa i juga Ukrajine“, o invaziji Rusije na Ukrajinu.

SRPSKI TELEGRAF – List najavljuje autorski tekst Jorgovanke Tabaković „Guvernerka otkrila šta će biti s kursom dinara“. O istrazi koja se vodi protiv Darka Šarića osumnjičenog za šverc narkotika i druge kriminalne radnje „Na spisku Šarića 50 političara“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.