U trendu

Nastavljeno sudjenje za ubistvo Slavka Ćuruvije

Sudjenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije danas je nastavljeno u Specijalnom sudu u Beogradu saslušanjem svedoka, tadašnjih radnika Državne bezbednosti (DB) Aleksandra Nikitovića i Žarka Mihailovića, koji su ostali pri prethodno datim iskazima.

Vlasnik Dnevnog telegrafa i nedeljnika Evropljanin Slavko Ćuruvija ubijen je 11. aprila 1999. ispred zgrade u kojoj je stanovao, a za njegovo ubistvo Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti tadašnjeg načelnika DB Radomira Markovića, ondašnjeg načelnika beogradskog centra DB Milana Radonjića i bivšeg glavnog inspektora Druge uprave DB Ratka Romića, kao i bivšeg pripadnika DB Miroslava Kuraka, koji je u bekstvu.

Svedoci Nikitović i Mihailović su u svojim iskazima, ali i na pitanja odbrane i tužilaštva odgovarali uglavnom neodredjeno, uz objašnjenje da se zbog protoka vremena ne sećaju dobro šta se tačno dogodilo ili da nisu sigurni.

„Nemam šta puno da kažem kao i kada su me prethodno ispitivali u vezi ‘belog golfa 3′“, rekao je Nikitović, koji je u vreme Ćuruvijinog ubistva u osmom odeljenju DB bio zadužen za garažu, odnosno prijem, popravku i registraciju vozila.

Mihailović je rekao da se u tom periodu bavio poslovima obezebdjenja, a da „beli golf“ nije nikada zadužio, iako ga je, možda, zbog potrebe posla „nekoliko puta provozao“.

On je rekao i da je tokom svih godina službe sigurno koristio više od 40 do 50 vozila..

Za danas je zakazano i saslušanje svedoka Milovana Popivode, takodje tadašnjeg radnika DB.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.