U trendu

Nišu ne prete poplave

Nišu ne prete poplave, jer se u proteklom periodu ozbiljno radilo na održavanju i preventivi, rečeno je agenciji Beta u Vodoprivrednom preduzeću „Erozija“ zaduženom za održavanje vodotokova prvog i drugog reda na području Niša.

„Nišava nije problem, kao ni Gabrovačka i Kutinska reka. Nema opasnosti ni od manjih reka“, rekao je direktor „Erozije“ Slobodan Marković.

On je dodao da otprilike ista količina kiše pala u svim delovima južne Srbije, ali da se problem s bujičnim poplavama pojavio u onim mestima gde vodotoci nisu održavani.

Portparol Niškog vodovoda Zoran Ignjatović rekao je agenciji Beta da su zbog kiše koja skoro već 36 sati neprekidno pada kolovozi u Nišu puni vode, ali je stanje bolje nego tokom jučerašnjeg prepodneva kada su neke gradske saobraćajnice bile potopljene.

On je rekao da su sve raspoložive ekipe JKP „Naisus“ na terenu i rade na otpušivanju slivnika.

„Problema ima najviše u blizini parkova, jer lišće iznova zatvara rešetke za odvod vode. Ekipe čiste i slivnike, ali i lišće sa kolovoza i trotoara“, rekao je Ignjatović.

Po podacima Meterološke stanice, na području Niša je od ponedeljka uveče do danas palo 87 litara vode što je više od proseka za čitav novembar. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.