U trendu

Noćas stiže sneg: RHMZ najavio veliko zahlađenje

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da će u toku noći između petka i subote (7.na 8. januar) i u subotu u Srbiji biti oblačno sa snegom.

U nižim predelima će doći do formiranja, a u višim do povećanja visine snežnog pokrivača, objavljeno je jutros na sajtu RHMZ-a.

Iznad većeg dela zemlje danas umereno i potpuno oblačno, u nižim predelima mestimično sa slabom kišom i susnežicom, u brdsko-planinskim sa snegom.

Iznad severnih i zapadnih krajeva tokom dana će preovladavati sunčano, krajem dana naoblačenje koje ce tokom noći usloviti slab sneg u svim krajevima. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni, na istoku povremeno jak, krajem dana u slabljenju. Jutarnja temperatura od -4 na severozapadu do 4 na istoku, najvipa dnevna od 2 na zapadu u severu do 9 stepeni.

U Beogradu će danas biti pretežno sunčano, a krajem dana očekuje se jace naoblačenje koje ce u noći usloviti povremeno slab sneg. Vetar slab i umeren, severni i severoistočni. Jutarnja temperatura oko -1, najviša dnevna oko 3 stepena.

Narednih dana meteorolozi očekuju hladno, oblačno vreme, u nižim predelima sa snegom i uz formiranje formiranje manjeg snežnog pokrivača, dok će u brdsko-planinskim predelima padati sneg uz dalje povećanje visine snežnog pokrivača. Na jugu i jugoistoku u nižim predelima u pojedinim danima moguća je mestimično slaba kiša. U jutarnjim satima mestimično slab, ponegde i umeren mraz, najviša dnevna temperatura oko ili malo ispod proseka za ovo doba godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.