Nova pravila ocenjivanja u srednjoj školi

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić izjavio je da je će novi pravilnik o ocenjivanju u srednjoj školi biti objavljen prvih dana septembra.

“Ovim dokumentom bitno će se drugačije vrednovati ne samo rad na času i šta to nastavnik treba da ispituje, nego i disciplina, izostanci sa časova”, rekao je Verbić u intervjuu za “Politiku” od nedelje.

Prema njegovim rečima, biće to dobar, jak alat u rukama nastavnika za kvalitetnije ocenjivanje.

Upitan kada će biti završen posao oko tehnoloških viškova u prosveti, Verbić je rekao da će biti dva kruga pravljenja lista i da će za to biti potreban čitav septembar.

“Jer da nema drugog kruga, među tehnološkim viškovima bi bilo previše mladih, što nikome nije u interesu, i sindikati i direktori su svesni te opasnosti”, rekao je Verbić.

On je kazao da će Ministarstvo posle prvog kruga pitati sve zaposlene ko želi dobrovoljno da ode. 

“Potom ćemo napraviti drugi krug, kako bi se na listama našli kao viškovi upravo ti ljudi koji se prijave, a da zadržimo, ako je ikako moguće, ove mlađe”, rekao je Verbić.

(Beta)

Jedan komentar

  • Miki

    Bio je poslednji momenat da se ocenjivanjem uljude đaci i da škola počne da liči na školu a ne na diskoteke, kafiće i neobavezna svratišta.

Ostavite komentar