U trendu

O bezbednosti za doček brine 1.000 ljudi, a 50 o čistoći

BEOGRAD – Tokom novogodišnjeg dočeka u glavnom gradu Srbije o bezbednosti građana i turista brinuće oko 1.000 ljudi, dok će o čistoći tokom noći voditi računa 50 ljudi, rekao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

Radojičić je naveo da je službama bezbednosti i Gradskoj čistoći ova noć zahtevnija nego obično, te da je na štabu u razgovoru sa odgovornim ljudima dobio informaciju da je sve pod kontrolom, kao i da kontrola svih sedam punktova u okolini Narodne skupštine ispred koje je organizovan doček Nove godine u ovom trenutku dobro funkcioniše.

Gradonačelnik je naveo da Beograd na gradskom dočeku i koncertima koje organizuje očekuje preko 100.000 posetilaca i dodao da je to razlog da se posebno vodi računa o bezbednosti i da sve prođe u najboljem redu kao i prethodnih godina.

„Izuzetno je značajan i rad komunalnih službi i Gradske čistoće, koja u ovom trenutku ima 50 ljudi na terenu, a u jutarnjim časovima će imati 550 ljudi, koji će grad vrlo brzo osposobiti da može da funkcioniše kao da se ništa nije desilo“, naveo je Radojičić i najavio da će sve biti spremno za manifestaciju „Ulica otvorenog srca“ koja će sutra početi od 12.00 časova.

Građanima Beograda i gostima glavnog grada Srbije poželeo je srećnu Novu godinu i još jednom skrenuo pažnju da je na sve ono što ugrožava bezbednost – nulta tolerancija.

„Osim što želim srećnu Novu godinu, kao gradonačelnik želim još jednom da naglasim da je veoma važno da večeras budu umereni i u pići u hrani. Što se tiče petardi i pirotehničkih sredstava nulta je tolerancija“, naglasio je Radojičić.

Dodao je da apeluje i kao lekar, koji je radeći u Tiršovoj imao prilike da vidi kako mala nepažnja može dovesti do velikih problema i posledica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.