U trendu

Od večeras novogodišnja rasveta u Beogradu

Gradski menadžer Beograda i predsednik Komisije za organizaciju Nove godine Goran Vesić izjavio je da će od večeras početi da se uključuje ukrasna novogodišnja rasveta.

„Od večeras će ukrasna rasveta biti uključena na osam lokacija i to u Nemanjinoj ulici, Skadarliji, na Obilićevom vencu, zgradi Gradske uprave, u Ulici kralja Milana, Bulevaru oslobođenja, na Terazijama i u Bulevaru Zorana Đinđića. Narednih dana će biti uključivane i druge lokacije kako dekorativna rasveta bude montirana. Grad Beograd je u poslednje dve godine u ukrasno novogodišnje osvetljenje uložio 48 miliona dinara, a za sledeću godinu je planirano 20 miliona dinara“, rekao je Vesić.

On je dodao da je doček Nove godine važan turistički događaj za Beograd, jer samo prošle godine grad je posetilo 70.000 turista, a ukupan prihod, ako se uzme u obzir zarada restorana, hotela, prodaja suvenira i boravišna taksa, bio je veći od 20 miliona evra.

„Doček Nove godine je za Beograd investicija, a ne trošak. Ukrasna rasveta je važan deo praznične atmosfere. Grad Beograd je već organizovao programe za decu koji će biti organizovani na Beogradskom sajmu, centar grada će biti ukrašen jelkom i novogodišnjim kućicama, a građani će na vreme saznati ko će nastupiti na koncertima ispred Doma Narodne skupštine 30. i 31. decembra, kao i na Trgu republike 31. decembra“, rekao je Vesić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.