najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Osnovni sud u Nišu zatrpan parnicama

Osnovni sud u Nišu ima veliki broj parničnih predmeta  –  u prvoj polovini 2016. godine 7.228, dok je u prošloj imao 16.404, saznaje danas agencija Beta u tom sudu.

Statistika Osnovnog suda u Nišu pokazuje da su njegovi zaposleni u prošloj godini radili na više od 168.000 predmeta, a u prvih šest meseci ove godine rešavali su više od 129.000 predmeta.

“U prošloj godini bilo je ukupno nerešenih 72.998 predmeta, dok ih je u prvoj polovini ove godine 71.439”, naveli su u niškom sudu.

Medju nerešenim predmetima, starih je skoro 44.000, a njih 39.000 odnose se na izvršenje.

“Radi smanjenja starih predmeta za 15 odsto na nivou suda preduzimaju se sve mere i tehnike propisane Programom za rešavanje starih predmeta, o čemu se stara komisija i posebne potkomisije”, rekli su u toj ustanovi.

U niškom sudu su kazali i da je broj predmeta u gradjanskoj i izvršnoj materiji starijih od pet godina smanjen, a da se do kraja godine očekuje da broj rešenih predmeta bude i veći.

Do pre godinu dana u Osnovnom sudu u Nišu još je bilo radnih sporova koji su trajali duže od deset godina, ali su u medjuvremenu rešeni.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike