U trendu

Počelo obeležavanje Dana MUP i policije

BEOGRAD – Povodom dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije danas je održan svečani defile čete konjanika policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom.

Pripadnici MUP-a su na Kalemegdanu prikazali veštine, opreme i vozila koja koriste u radu. Građani su imali prilike i da se upoznaju sa preventivnim projektima koje sprovodi Ministarstvo i sa metodama rada različitih organizacionih jedinica policije, poput kriminalističke, helikopterske jedinice, graničara, itd.

Dan MUP-a: Položeni venci, obeležena slava

Povodom Dana Ministarstva unutrašnjih poslova i Dana policije, potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović položio je danas u Beogradu venac na spomen-obeležje u znak sećanja na pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova koji su izgubili živote na dužnosti.

Državni sekretar MUP-a Milosav Miličković položio je venac na spomen – ploču prvom ministru policije, vojvodi Jakovu Nenadoviću, dok su komandanti Specijalne antiterorističke jedince i Žandarmerije, Spasoje Vulević i Dejan Luković, položili vence na spomen-obeležje na Čukur česmi.

Za Dan MUP-a i Dan policije defile i svečana akademija

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije biće danas obeleženi nizom manifestacija, a centralna svečana akademija, kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, biće održana u 19.00 časova u Centru „Sava“.

Proslava će početi tradicionalnim svečanim defileom čete konjanika Policijske brigade i policijskih orkestara Srbije i Slovačke Knez Mihailovom ulicom u 11.30, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.