Ponovo uništena tabla sa natpisom NDNV-a

Nepoznati počinioci ponovo su uništili tablu sa natpisom Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV), saopštilo je danas to udruženje.

„Tokom vikenda je ponovo, po ko zna koji put, uništena tabla sa natpisom NDNV-a. Tabla je iškrabana do neprepoznatljivosti, a dva dana ranije je na njoj osvanula i nalepnica na kojoj je prekriženo lice programskog urednika NDNV-a Dinka Gruhonjića uz tekst ‘Miletićev a ne Dinkov grad’, naveo je NDNV u saopštenju.

Dodaje se da će NDNV i taj incident prijaviti policiji i drugim nadležnim organima.

„Ali, nažalost, nemamo velika očekivanja da će počinilac biti pronadjen i primereno kažnjen, jer do sada niti jednom niko za napade na NDNV i pretnje nama i našim saradnicima – nije odgovarao“, piše u saopštenju.

Podseća se da su tabla sa natpisom NDNV-a, kao i poštansko sanduče tog novinarskog udruženja, mnogo puta bili na meti nasilnika.

„Rukovodioci našeg udruženja i naši saradnici dugo su već, a u poslednje vreme intenzivirano, predmet velikog broja pretnji smrću i drugih verbalnih napada. Jasno je da su kontinuirani incidenti deo sistematskog pritiska na naše udruženje, a u sklopu ukupnih pritisaka na sve organizacije i pojedince koji imaju kritički otklon prema vlasti“, navodi se u saopštenju.

Sedište NDNV-a nalazi se u Zmaj Jovinoj ulici, u pešačkoj zoni, u strogom centru Novog Sada.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike