U trendu

Poslanici o tv pretplati

Poslanici su danas na početku sednice tražili od Vlade Srbije obaveštenja o pretplati za javne servise, narodnim kuhinjama, izmeštanju železničke pruge iz centra Niša i vladavini prava.
Poslanik Socijalističke partije Srbije Srdjan Dragojević na sednici ukazao da još nije nadjen način kako će se naplaćivati taksa za javni servis, od 1. januara 2016. godine.

Dragojević je predložio da se umesto takse od 500 dinara, plaćanje veže za postpejd račune mobilne telefonije po 50 dinara na mesečnom nivou, kao i za kablovsku i internet pretplatu.

Prema njegovim rečima, svake godine bi se ta cifra uvećavala, kako bi nakon četiri godine došlo do potpunog rasterećenja državnog budžeta, iz kojeg su za narednu godinu izdvojene četiri milijarde dinara za javne servise.

On je čestitao gradjanima i Vladi Srbije otvaranje pregovaračkih poglavlja 32 i 35, u nadi da put ka Evropi neće biti previše dug i mukotrpan.

Poslanik Srpske napredne stranke Milan Novaković pitao je Ministarstvo poljoprivrede koje su to privatne kompanije koje su prilikom procesa privatizacije postale vlasnici i poljoprivrednog zemljišta i koliko ih je na području Vojvodine.

Poslanik Socijaldemokratske stranke Blagoje Bradić sedmi put je pitao kada će iz centra Niša biti izmeštena železnička pruga i podsetio da je grad uzeo kredit kod Svetske banke za studiju izvodljivosti za izmeštanje pruge.

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović pitao je kada će se u Srbiji sprovoditi vladavina prava i kada će gradjanima biti garantovana stečana prava, poput prava na penziju. On je pitao i kada i kako će biti zaštićeni brojni gradjani koje su prevarili investitori prilikom kupovine stanova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.