U trendu

Pucano na prodavnicu u povratničkom selu Srbobran na Kosovu

Savetnik u Ministarstvu za zajednice i povratak u Vladi Kosova Dragan Repanović rekao je večeras da su nepoznata lica večeras pucala iz vatrenog oružja na prodavnicu Dane Simonović u povratničkom selu Srbobran, kod Istoka u Metohiji.

Repanović je za agenciju Beta rekao da je večeras nešto posle 20 časova iz kola  ispaljeno ukupno osam hitaca, od toga pet u prodavnicu u kojoj su se nalazili vlasnica Dana Simonović i jedan srpski dečak iz susednog povratničkog sela  Skluvi Lukavac, ali da nema povredjenih u ovom napadu.

„Simonovićeva i dečak ništa nisu videli, jer je Srbobran večeras obavijen gustom maglom. Policija vrši uvidjaj, a vlasnicu  prodavnice i  dečaka policijska patrola je odvela u Istok da daju izjave“, rekao je Repanović. 

Prema njegovim rečima, ranije je na povratnika Momu Pantića pucano iz vatrenog oružja, pre nepunu godinu povratnicima je ukraden traktor, a bilo je i kradje imovine Srba povratnika. On je kazao da u Srbobranu od predratnih oko 200  danas živi samo dvadesetak Srba.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.