U trendu

Radnici JKP ušli u zgradu opštine Lučani

Oko 50 radnika Javnog komunalnog preduzeća u Lučanima, koji su u sedam časova sa mehanizacijom blokirali zgradu opštine, ušli su u opštinske prostorije i nalaze se ispred sale za sednice.

U osam sati počela je sednica Opštinskog veća i kada su radnici ušli u zgradu predsednica opštine Vesna Stambolić prekinula je rad na dva sata.

Radnici zahtevaju da predsednica Vesna Stambolić potpiše obračunsku situaciju za novembar kako bi se tom preduzeću prebacile bužetske pare za plate, u iznosu od dva miliona dinara.

Ona je to odbila sa obrazloženjem da se čišćenje ne obavlja po dogovoru, a kao ključni razlog je navela da se u jednoj ulici nalazio leš mačke koji je sklonjen tek posle intervencije komunalne inspekcije.

Predsednik sindikata u JKP Dušan Karić je izjavio da je nerazumno da se blokira isplata zarada radnicima a da, ako nešto nije bilo u redu, „treba umanjiti plate“.

Direktor Milomir Bešević kazao je da predsednica opštine želi da zaštiti najbogatije gradjane koji godinama ne plaćaju usluge, a da je on krenuo u prinudnu naplatu, jer niko ne treba da bude zaštićen.

Predsednica opštine odbila je da daje izjave „zbog zauzetosti“, a radnicima se obratio njen zamenik Milivoje Dolović i podržao ih u zahtevima, rekavši da je „razlog koji navodi predsednica neargumentovan“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.