U trendu

Rano jutros posečeno osam stabala u strogom centru Niša

Na Trgu kralja Milana u Nišu rano jutros posečene su tri jelke po kojima je centralni gradski trg bio prepoznatljiv, a posečeno je još pet stabala – dve breze, stablo katalpe pored Gradske kuće i dva platana na šetalištu pored hotela „Park“.

Stabla su posekli radnici sektora „Zelenilo“ Javnog komunalnog preduzeća „Mediana“, kako su kazali prolaznicima, „po nalogu grada“.

Gradska organizacija pokreta Dveri upozorila je prethodnih dana da će biti posečeno osam stabala od kojih je svako staro više od 50 godina, kao i da je Direkcija za izgradnju grada tajno naložila hitnu seču stabala sektoru „Zelenilo“ Javno komunalnog preduzeća „Mediana“, kako bi što manje gradjana saznao za to.

Društvenim mrežama od jutros se širi snimak seče stabala koji je podelila Nišlijka koja živi u zgradi na centralnom gradskom trgu.

Drveće posečeno u centru grada nije bilo staro i trulo. Ono je posečeno jer se nije uklapalo u projekat uredjenja Trga kralja Milana, a dva platana na šetalištu posečena su kako bi se omogućio ulazak u novoizgradjenu podzemnu garažu hotela „Park“.

Na zelenoj površini pored Bulevara Nemanjića nedavno je posečeno 13 kedrova kako bi se obezbedio prilaz novom tržnom centru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.