U trendu

Ratni vojni invalidi prekinuli štrajk gladju u Skupštini Srbije

Ratni vojni invalidi su rekli da su „privremeno prekinuli“ danas započet štrajk gladju i napustili Dom Narodne skupštine Srbije.

Oni su to odlučili pošto su se njihovi predstavnici dogovorili s ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoranom Djordjevićem da se ispuni deo njihovih zahteva.

Sekretar Udruženja ratnih vojnih invalida Pančevo Dragan Simić je večeras izjavio agenciji Beta da se tročlana delegacija Udruženja dogovorila s ministrom Djordjevićem da dve invalidnine, koje su im uzete, budu isplaćene u prva tri meseca iduće godine.

„Tročlana delegacija je završila razgovor sa Djordjevićem. Upoznali smo ga svim našim problemima“, kazao je Simić.

Simić je kazao da im je ministar na sastanku kazao da će biti „stopirani“ danas usvojeni Zakon o izmenama i dopunama zakona o osnovnim pravima boraca, vojnih invalida i porodica palih boraca i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o pravima boraca, vojnih invalida i članova njihovih porodica ne potpiše predsednik Srbije.

„Mi smo se privremeno povukli, jer je ministar obećao ispunjenje naših zahteva. Mi ne znamo da li će ispuniti dogovoreno“, kazao je Simić.

Dodao je da se njihovi zahtevi tiču lečenja, ortopedskih pomagala i drugih potreba ratnih vojnih invalida.

Desetak ratnih vojnih invalida je danas počelo štrajk gladju u Domu Narodne skupštine i ispred njega, zatevajući da se Djordjević u pisanom obliku obaveže da će ispuniti njihove zahteve.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike