U trendu

Regionalna konferencija o PTV softverima u Beogradu

BEOGRAD – Regionalna konferencija korisnika PTV softvera otvorena je danas u Beogradu, a gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je da je ta platforma od velikog značaja za saobraćajni sistem srpske prestonice.

Rafailović se danas obratio učesnicima Regionalne konferencije korisnika PTV softvera koja se danas i sutra održava u Beogradu i istakao značaj korišćenja softverskih alata u saobraćajnom planiranju i prognoziranju transportnih potreba, saopštila je Gradska uprava.

Takođe je rekao da je Grad Beograd dugogodišnji korisnik PTV softvera, poput Londona, Berlina i Njujorka.
„Grad Beograd je izabrao PTV softver kao platformu za izradu projekata od izuzetnog značaja za saobraćajni sistem srpske prestonice, kao što su transportni model i master plan saobraćajne infrastrukture grada Beograda“, ukazao je Rafailović.
On je podsetio da PTV softver nalazi primenu u svakodnevnom radu Sekretarijata za saobraćaj – Odeljenja za svetlosnu signalizaciju, u okviru kojeg se nalazi i Centar za upravljanje saobraćajem.

Na konferenciji su govorili i generalni direktor PTV Austrija Karsten Mekfarland i pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Đorđe Milić, i istakli značaj povezanosti saobraćaja i tehnoloških inovacija.

Milić je dodao da je razvoj jednog takvog softvera u našoj praksi neophodan, kao i da je veoma bitno planiranje saobraćajnih koridora i najavio usvajanje sistemskih zakona u parlamentu.
Učesnici dvodnevne konferencije su korisnici PTV softvera iz Slovenije, Austrije i Moskve, kojima će biti predstavljeni primeri modela korišćenja u regionu, kao i teme saobraćajnog planiranja, bezbednosti i inženjerstva u saobraćaju na radionicama.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.