U trendu

Šabac obeležio slavu grada

Liturgijom u Crkvi svetih apostola Petra i Pavla a potom i litijom centralnim gradskim ulicama obeležena je slava grada Šapca – Druge Trojice.
 
Vladika šabački Lavrentije čestitao je svim vernicima slavu i poželeo sreću i dobro zdravlje.

„Ovo je veliki sveti dan, slavimo i hramovu slavu i slavu svih gradjana Šapca. To je retko sastavljeno zajedno u istoriji naših gradova. Svim gradjanima Šapca želim da se osećaju srećnim i ponosnim što su gradjani Šapca i što im je danas zaštitnik duh sveti, gradonačelnik neba, poslanik Božji i predstavnik i zaštitnik naš pred živim nebesima. Svima koji ne zaboravljaju da nas andjeli čuvaju, da pripadamo nebu koliko i zemlji želim da se na današnji dan i celog života osećaju zdravi, srećni i od Boga blagosloveni“, poručio je vladika Lavrentije.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović je uz čestitku građanima istakao važnost mira i razumevanja u zajednici.

„Svim Šapčanima čestitam slavu Druge Trojice i nadam se da će je provesti u miru i ljubavi sa svojim ukućanima. Nijedna zajednica ne može da se razvija ako u njoj ne postoji mir i ako ne postoji razumevanje, a samo one koje su takve mogu da napreduju. Ja želim da Šabac bude takva zajednica, zajednica u kojoj ljudi razgovaraju, dogovaraju se i zajedno realizuju dogovoreno. Verujem da Šabac može da postane jedno pristojno mesto za život u kom naravno svako ostvaruje svoj interes i svoje potencijale onako kako misli da treba, rekao je gradonačelnik i naglasio da grad ima odličnu saradnju sa verskom zajednicom“.

Produkcija je deo projekta podrške javnom informisanju koji sufinansira Opština Šabac. Izneti stavovi ne predstavljaju nužno zvaničan stav Opštine

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.