U trendu

SBB fondacija uručila donaciju udruženju Evo ruka

SBB fondacija saopštila je danas da je udruženju „Evo ruka“ iz Zemuna, koje su osnovali roditelji dece sa smetnjama u razvoju, uručila donaciju – belu tehniku i materijal za renoviranje objekta.

Kako je saopšteno, zahvaljujući toj donaciji, nove prostorije udruženja biće adaptirane i funkcionalne.

„Tradicionalno svake godine upućujemo donaciju od 10.000 evra udruženjima koja pomažu ugroženim kategorijama našeg društva. Ove godine naša donacija je, osim ‘Evo ruka’, pomogla i Ženskom centru Užice i centru BELhospice“, rekla je Ana Stekić iz SBB fondacije.

Navodi se da udruženje „Evo ruka“ neguje društveni aktivizam, povezuje zajednicu u cilju pružanja pomoći porodicama i razvija inovativnu inkluzivnu praksu.

Predsednica udruženja „Evo ruka“ Ana Knežević rekla je da su zahvalni SBB fondaciji što je omogućila da novi prostor u koji su se preselili što pre učine funkcionalnim, kako bi nesmetano nastavili aktivnosti.

„Čvrsto verujemo da deci sa smetnjama u razvoju možemo pomoći jedino ako pomognemo njihovim roditeljima, zato su nam donacije i podrška zajednice izuzetno važni“, istakla je Knežević.

SBB fondacija podseća da deset godina, uoči praznika, upućuje novčanu pomoć institucijama i organizacijama koje se bore za bolje sutra.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.