U trendu

SDS: Udaljavanjem Djurišića sa skupštinske sednice nastavljena represija vlasti

Socijaldemokratska stranka (SDS) osudila je udaljavanje šefa poslaničke grupe SDS-ZZS-ZS Marka Djurišića sa današnje sednice Skupštine Srbije ocenivši da je time nastavljena represija vlasti nad poslanicima opozicije.

SDS je u saopštenju upozorila da „atmosfera agresije u Skupštini, koju kreira vlast, postaje opšta atmosfera u društvu“ kao i da je šef poslaničke grupe te partije udaljen sa sednice „samo zato što je ukazao na činjenicu da ona ne može da se nastavi bez prisustva ministra“.

„Nakon što je zahtevao da se taj propust ispravi, ministar se vratio u salu. Medjutim, u skladu sa manirom ove vlasti, kako ne bi morali da priznaju sopstveni propust i nepoštovanje institucije parlamenta, predsedavajuća je izrekla meru udaljavanja sa sednice Marku Djurišiću“, piše u saopštenju.

SDS je zatražila od vlasti da „prekine sa ovakvim bahatim istupima i maltretiranjem opozicije u parlamentu“, navodeći da takvo ponašanje predstavlja „direktno ugrožavanje demokratije, čije će posledice trpeti svaki gradjanin Srbije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.