U trendu

Smederevo traži da mu lokalna televizija vrati dva miliona jer nije opravdala projekat

Gradsko pravobranilaštvo Smedereva podnelo je tužbu protiv TV Smederevo jer nije opravdalo projekat za koji je na prošlogodišnjem konkursu dobilo dva miliona dinara, i zahteva da novac bude vraćen, objavilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Kako se navodi u saopštenju UNS-a, to je prvi slučaj da organ lokalne samouprave traži povraćaj novca, dobijen na konkursu namenjenom medijima.

Gradska uprava Smedereva obratila se pravobranilaštu jer TV Smederevo nije dostavilo proizvedeni medijski sadržaj, iako mu je grad za to dao dodatni rok.

Grad Smederevo je osim TV Smederevo dodatni rok za dostavljanje medijskog sadržaja, odnosno pojašnjenja narativnog i finansijskog izveštaja, dao i beogradskoj Agenciji za proizvodnju audio-vizuelnih proizvoda „Balkan production“ i firmi „Open View“.

U dodatnom roku firma „Open View“, izdavač sajta ePodunavlje, gradu Smederevo nije dostavila 300 originalnih medijskih sadržaja za koje je dobila sedam miliona dinara na prošlogodišnjem gradskom konkursu, već samo 20 vesti i tekstova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.