U trendu

Sneg paralisao region, u Srbiji poledica – ne krećite na put bez preke potrebe

Zimski uslovi i sneg su osim Srbije pogodili i region, pa su tako potpuno paralisali saobraćaj u Hrvatskoj, a i u Sarajevu je došlo do kolapsa.

U Hrvatskoj ni za jednu grupu vozila zbog zimskih uslova i olujnog vetra trenutno nema slobodnog putnog pravca iz smera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto, javlja Hrvatski auto-klub, prenosi regionalna televizija N1.

Saobraćaj je sinoć u delovima Sarajeva bio potpuno blokiran zbog snežnih padavina.

Gužve su ogromne, a kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, prijavljeno je nekoliko desetina saobraćajnih nesreća.

U našoj zemlji, jak sneg pada na području Braničeva i Negotina, dok umerenog inteziteta pada na području Beograd, Novog Sada i Leskovca, saopštio je jutros AMSS, upozorivši vozače na poledicu.

Vozači se upozoravaju da ispod snežnog pokrivača na pojedinim deonicama ima leda, što predstavlja veliku opasnost u vožnji.

Česta su proklizavanja i zaglavljivanja vozila posebno na usponima i prevoja, što dodatno otežava rad putara, pa bez preke potrebe ne treba kretati.

Vozači se savetuju da koriste puteve prvog i drugog prioriteta, kao i da na put ne kreću ako vozilo nije pripremljeno za zimske uslove vožnje.

Snega na kolovozu ima na prilaznim putevima ka Kopaoniku, Goču, Zlatiboru, Tari, kao i na putevima područja Vranja, Niša, Požarevca,

Valjeva, Pančeva, Novog Pazara, Bačke, Rume, Zaječara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice i Beograda.

Napominje se da je i dalje na snazi zabrana saobraćaja na deonici Kruševac – Đunis, zbog izlivanja reke Južne Morave na obe kolovozne trake, u mestu Đunis.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.