U trendu

Stavovi u pregovaračkom poglavlju 35 podložni korekciji

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija mora da ispunjava ono što je dogovoreno Briselskim sporazumom, ali da je uveren da je predlog platforme za pregovaračko poglavlje 35 podložan korekciji.

„Ono što je Srbija postizala kao dogovore i sa čim se saglasila mora da ispunjava, jer je to potvrda njene ozbiljnosti. Ja sam uveren da ono što je izašlo u javnost kao predlog određenih stavova u pregovaračkom poglavlju (35) da je podložno korekciji“, rekao je Selaković za RTS.

On je dodao da će Srbija narednih dana odgovoriti na amandman koji su predložile Nemačka, Velika Britanija i Hrvatska. 

On je istakao da je Evropska unija strateško opredeljenje Srbije i da je Srbija ekonomski neraskidivo vezana za EU.

Govoreći o sednici Izvršnog odbora Uneska, na kojoj će se razmatrati predlog o članstvu Kosova u toj organizaciji, on je rekao da je moguć ishod koji ne odgovara Srbiji.
 
On je ocenio predlog za prijem Kosova u Unesko kao necivilizacijski i dodao da očekuje da države koje podržavaju poziciju Srbije iskoriste priliku da ukažu na sve njegove mane.

Ministar očekuje da će na sednici biti ukazano na težak položaj srpske kulturne i istorijske baštine na Kosovu i Metohiji, na skrnavljenje i uništavanje crkava, manastira i drugih istorijskih spomenika i grobalja.

„To je nešto što svetska javnost ima pravo i obavezu da zna. Kakav će biti ishod videćemo, mi ćemo se boriti do kraja“, rekao je Selaković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.