U trendu

Stefanović: Zrenjanin dobar primer saradnje lokalne samouprave i policije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Zrenjaninu da se u tom gradu smanjuje stopa kriminaliteta, a da je donacija vozila i opreme policiji, koju je Grad Zrenjanin nabavio kroz IPA projekte, dobar primer saradnje policijske uprave i lokalne samouprave.

„Želim da zahvalim gradonačelniku i gradu Zrenjaninu jer je danas uručena značajna donacija – vatrogasna vozila, pomoćni čamci, kao i opštini Žitište i predsedniku te opštine koji su nam uručili dva vozila koja će koristiti kriminalističkoj policiji. To je primer dobre saradnje i nastavak naše akcije ‘Policija u zajednici'“, rekao je Stefanović.

On je kazao da Zrenjanin ima dobru tendenciju pada opšte stope kriminaliteta od 10,3 odsto, smanjuje se broj krivičnih dela i nema ozbiljnije organizovane kriminalne grupe koje mogu da ugroze bezbednost stanovništva.

„To ne znači da mi ne treba da radimo više. To znači da možete da očekujete više školovanih policijskih službenika a u celoj Srbiji više policajaca u školama koji će se boriti protiv narko trafikinga. Možete da računate i na nove tehnološke napretke u MUP-u i bolje rezultate u istragama“, kazao je ministar.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić rekao je da su vozila i oprema iz IPA projekta prekogranične saradnje Rumunije i Srbije, od kojih je deo uručen danas Policijskoj upravi Zrenjanin i Vatrogasno-spasilačkom bataljonu, vredni 500.000 evra.

„Siguran sam da ćemo nastaviti dobru saradnju, ali i da ćemo uspeti da još deo opreme obezbedimo za bolje funkcionisanje Policijske uprave“, kazao je Janjić.

Grad je policijskoj upravi donirao motorno vozilo, gumeni čamac sa motorom i laserski radar, dok su dva višenamenska vatrogasna vozila uručena Vatrogasno-spasilačkom bataljonu.

Na glavnom gradskom trgu gradjanima je predstavljena policijska oprema i tehnika u okviru projekta „Policija u zajednici“. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.