Tužilaštvo o Savamali: Od januara čekamo policiju

Poslednja urgencija u vezi sa zahtevom policiji za prikupljanjem potrebnih obaveštenja u cilju identifikovanja učinioca rušenja objekata u Savamali poslat je u januaru, ali odgovor još nije stigao, rečeno je za Radio Slobodna Evropa (RSE) u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Zamenica tužioca i portparolka Prvog osnovnog tužilaštva Aleksandra Djenadić izjavila je za RSE da je slučaj rušenja u Savamali i dalje u fazi predistražnog postupka.

„Povodom tog zahteva do sada smo policiji četiri puta pisali urgenciju, poslednji put u januaru, i do sada nismo ništa dobili“, rekla je Aleksandra Djenadić i dodala da kada policija dostavi traženi izveštaj da će onda tužilaštvo moći da preduzme gonjenje počinilaca.

Ona je kazala da se u tom slučaju dalje ništa ne može dešavati dok policija Tužilaštvu ne dostavi tražene informacije.

Kako RSE prenosi povodom najnovijih informacija iz Tužilaštva nije se oglasilo Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Nezakonito rušenje privatnih objekata u Hercegovačkoj, u beogradskoj četvrti Savamala, dogodilo se u noći izmedju 24. i 25. aprila 2016. godine neposredno po okončanju glasanja na republičkim izborima.

Tada su maskirane osobe bagerima i drugim gradjevinskim mašinama srušile više objekata koji se nalaze u zoni izgradnje državnog projekta „Beograd na vodi“, navedeno je u izveštaju zaštitnika gradjana o tom dogadjaju.

U tom izveštaju piše i da su maskirane osobe uz primenu fizičke sile i pretnje protivpravno lišavale slobode gradjane koji su se zatekli na licu mesta i oduzimale im dokumenta i mobilne telefone, kao i da se policija nije odazvala na pozive gradjana koji su telefonom prijavljivali nezakonito rušenje i lišavanje slobode gradjana od strane nepoznatih lica.

Inicijativa „Ne davimo Beograd“ danas u 18 časova organizuje protest ispred zgrade Geozavoda u Beogradu povodom treće godine od rušenja u Hercegovačkoj ulici.

(Beta)

Napišite komentar