U trendu

U Briselu se danas nastavlja tehnički dijalog

U Briselu će danas biti nastavljena ovonedeljna runda ekspertskih razgovora u tehničkom dijalogu delegacija Beograda i Prištine.

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić očekuje da se do kraja nedelje utvrde datumi za početak rada Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici i Veća apelacionog suda za zajednice sa srpskom većinom na KiM, kao i da dođe do primene dogovora o telekomunikacijama.

Đurić je juče novinarima rekao da se u Briselu „vode duboko tehnički razgovori“ u cilju da se osigura da do kraja nedelje Telekom Srbije na KiM bude u potpunosti registrovan, kako u pogledu prenosa imovine, tako i u pogledu uspostavljanja signala u svim zonama u kojima je to dogovoreno.

„Očekujem da budu razrađeni detalji vezani za početak rada novih baznih stanica, kojima će biti pokriven značajan deo teritorije naše južne pokrajine, licenca koja će to da omogući, kao i razmena pisama sa Međunarodnom telekomunikacionom unijom vezano za pozivni broj“, kazao je Đurić.

Direktor Kancelarije za KiM naglasio je da je jedna od ključnih tema koje delegacija Beograda pokreće u Briselu sa predstavnicima EU – pitanje formiranja Zajednice srpskih opština.

Đurić je rekao da, iako se na to obavezala na najvišem političkom nivou, Priština još ne želi da razgovara o toj temi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.