U trendu

Uhapšeni državljani Albanije zbog poseda 64,8 kg marihuane

PODGORICA – Barska policija uhapsila je tri albanska državljanina I.K. (24) i A.L. (23) nakon što je u njihovom automobilu policija pronašla 64,8 kilograma marihuane, a zbog sumnje da im je pomagao uhapšen je i E.B. (29).

„Službenici CB Bar i RCGP ‘Jug’ su, juče, postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili blokadu grada i zaustavili više vozila među kojima je i vozilo marke „audi Q7″ albanskih registarskih oznaka, a koje je pokušalo da izbegne kontrolu. Prilikom zaustavljanja vozila, lica koja su se nalazila u njemu su se dala u bekstvo“, saopšteno je iz Uprave policije.

Nakon kraće potere begunci su uhapšeni, prenela je RTCG.

„Utvrđeno je da se radi o I.K. i A.L. Detaljnim pregledom vozila, u njegovom zadnjem delu, policijski službenici su pronašli i oduzeli dve crne torbe u kojima su se nalazila pakovanja sa sadržajem biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana težine 64,769 kilograma“, kazali su iz policije.

Policija je uhapsila i E.B., takođe državljnina Albanije.

„On je upravljao „mercedesom“ koji se kretao ispred „audija Q7″ u nameri da bude tzv. čistač, odnosno da prati situaciju i javi drugim osumnjičenima da li je put za prevoz droge slobodan“, navodi se u saopštenju.

I.K, A.L. i E.B. su predati službenicima Odseka za borbu protiv droge na dalje postupanje, a droga će biti upućena u Forenzički centar radi veštačenja.

„O događaju je obavešten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se osumnjičeni liše slobode i da mu se privedu uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivična dela neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i isto krivično delo putem pomaganja“, zaključuju iz policije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.