U trendu

Umrla novinarka Seka Popović

U Beogradu je u nedelju 28 maja, posle kraće bolesti, u 68. godini umrla novinarka Slobodanka – Seka- Popović.

Slobodanka Popović, za kolege i prijatelje samo Seka, je ceo radni vek provela kao vrstan agencijski novinar, specijalizovana za kulturu, svet šou biznisa i zanimljivosti iz zemlje i sveta.

Seka je bila pravi majstor da iz obilja agencijskog materijala odabere upravo one informacije koje će naći put do čitalaca, gledalaca ili slušalaca. Višestrano obrazovana znala je da odabere i pripremi tekstove tako da budu intertesantni svim korisnicima agencijskog servisa vesti iz kulture.

Svoje bogato iskustvo prenela je na mnoge mladje kolege kojima je bila strog ali i veoma stručan učitelj agencijskog novinskog izraza. Seka Popović je svojim, najčešće veoma britkim humorom, unosila specifičnu atmosferu u desk. Volela je svoj posao iako je -za krajnje korisnike informacija koje je pravila – bila, kao i velika većina agencijskih novinara – anonimna. Samo su za profesionalce iz kulturnih rubrika – tri slova na kraju vesti SEK – ukazivala da je to delo Slobodanke – Seke – Popović.

Karijeru je počela u Tanjugu da bi od 1998. do 2011. radila u Novinskog agenciji Beta, gde je bila visoko cenjena koleginica i urednica rubrika kultura, šou biznis i zanimljibvosti iz zemlje i sveta.

Kremacija naše drage koleginice Slobodanke – Seke – Popović je u subotu 3.juna.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike