U trendu

UNS: Djilasova krivična prijava protiv Vučićevića je pritisak na Informer

Udruženje novinara Srbije (UNS) ocenilo je danas da je krivična prijava jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Djilasa protiv urednika lista Informer Dragana J. Vučićevića i Aleksandra Ignjatovića neprihvatljiva, jer predstavlja pritisak na taj medij.

UNS je u saopštenju napomenuo da „političari treba da se uzdrže od krivičnih prijava protiv medija i da zaštitu svojih prava i interesa ostvaruju u parničnom postupku“.

„UNS podseća da su se novinari i mediji izborili za ukidanje zatvorske kazne za klevetu i da krivična prijava Djilasa protiv urednika medija predstavlja samo pokušaj da se na drugi način novinarima preti kaznom zatvora“, navodi se u saopštenju.

Dragan Djilas, bivši gradonačelnik Beograda i jedan od osnivača Saveza za Srbiju podneo je juče krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu protiv J. Vučićevića i Ignjatovića zbog kako je naveo, govora mržnje.

Djilas je u prijavi naveo da su Vučićević i Ignjatović od 10. juna objavili u Informeru serijal tekstova u kome su ga označili kao „lopova, opozicionu bandu, idiota, bahatog kretena, nekoga ko se zalaže za nezavisno Kosovo, nekoga zbog kojeg Srbi sa severa Kosova i Metohije neće živeti u Srbiji, nekoga ko planira nasilno rušenje vlasti u Srbiji, tajkuna, izdajnika, plaćenika…“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.