U trendu

UNS: Nismo pregovarali s premijerkom o povratku u radnu grupu za Medijsku strategiju

Udruženje novinara Srbije (UNS) saopštilo je danas da se nikad nije sastalo sa premijerkom Anom Brnabić u vezi s povratkom u radnu grupu za izradu Medijske strategije koju je napustilo u oktobru prošle godine.

U otvorenom pismu premijerki, UNS je naveo da posle sastanka predsednice Vlade sa predstavnicima Grupe za slobode medija, čiji UNS nije član, 29. novembra 2017. godine zatražio sastanak s njom, ali da na tu molbu do danas to udruženje nije dobilo odgovor.

Udruženje je podsetilo da je Ana Brnabić juče izjavila da je nakon sastanka s Grupom za slobodu medija „imala tri različita sastanka (s predstavnicima novinarskih udruženja)“, da ti sastanci nisu „postigli da se vrate (u radnu grupu  za izradu Medijske strategije)“ i da su „imali tri različita dogovora – UNS da se ne vrati, ali da učestvuje, NUNS ni jedno ni drugo i nešto treće“.

UNS je u pismu Ani Brnabić istakao da je stav Udruženja o eventualnom povratku predstavnika UNS-a u radnu grupu u više navrata javno saopštavan, bez ikakvih sastanaka, razgovora i pregovora sa bilo kim iz vlasti.

„Taj stav je uvek bio jasan i dosledan i u njemu smo tražili prvo izvinjenje, a zatim i smenjivanje državnog sekretara za informisanje u Ministarstvu kulture i informisanja Aleksandra Gajovića. Kako ni do jednog, ni do drugog nije došlo, odlučili smo da ne učestvujemo u radu radne grupe“, napisao je UNS-ovom u pismu.

Naveli su i da podržavaju odluku premijerke o raspuštanju radne grupe i formiranju nove i da je UNS spreman da učestvuje u njenom radu, na principima koje je ona javno iznela.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike