Verbić: Nedostaje nam studentskih domova

Uoči početka nove studentske godine u domu Karaburma danas je počela raspodela soba za najbolje rangirane brucoše, uz poruku ministra prosvete Srđana Verbića da država treba da obezbedi veći broj mesta u domovima.

Raspodela je počela dodelom ključeva devojkama i pet najbolje rangiranih studentkinja dobilo je ključeve od ministra Verbića.

Verbić je rekao da u Srbiji nedostaje studentskih kapaciteta, s obzirom da svake godine mnogo studenata ostane bez sobe.

Foto: Beta

Foto: Beta

„Ne želimo tako veliku konkurenciju, jer svi oni koji studiraju treba da imaju lagan početak, da se posvete učenju, a ostalo je na državi“, rekao je Verbić.

On je brucošima savetovao da se svojim radom potrude da zadrže dom do kraja studiranja.

Ministar je dodao da za sada nema proširenja u Beogradu, ali će ih biti u Čačku i Užicu.

Ove godine za dom je konkurisalo najviše kandidata – 2.346, a primljeno je nešto više od 1.000 akademaca.

Svi primljeni su bili odlični đaci, rekao je na svečanosti direktor ustanove Studentski centar Beograda Milovan Petrović.

On je naveo da se u beogradskim studentskim domovima dnevno sprema oko 25.000 obroka i da u njima boravi 12.000 studenata.

Beogradski domovi opremljeni su čitaonicama, besplatnim internetom, sportskim terenima, rekao je Petrović i naveo da je bezbednost stanara na visokom nivou.

Smeštaj u beogradskim domovima košta od 1.200 do 1.500 dinara, a ishrana je oko 5.100 dinara mesečno.

Raspodela soba za mladiće počinje sutra.

Ostavite komentar

Ostavite komentar