U trendu

Vesić: Punom parom se gradi 300 parking mesta

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da se punom parom gradi 300 parking mesta na Novom Beogradu i da radovi koštaju 46 miliona dinara.

Vesić je u Bulevaru Zorana Đinđića, gde se u toku radovi, izjavio za Jutarnji program TV Pink da će toliko novih parking mesta biti urađeno u delu od Ulice Vladimira Popovića do sledeće ulice pre Arene.

Nova parking mesta grade se na osnovu peticije građana i peticije koju je pokrenuo opštinski odbor SNS Novi Beograd, istakao je Vesić i dodao da će na taj način biti udvostručen broj parking mesta u tom kraju grada.

Gradski menadžer je precizirao da će sa strane ostati zelenilo, da će biti urađeni i drvoredi, a da je izvođač radova „Beograd put“.

Govoreći o problemu sa parkiranjem, Vesić je naglasio da to nisu jedini radovi na Novom Beogradu i najavio radove u Ulici Radoja Dakića, kod Instituta za majku i dete, gde je predviđeno 107 parking mesta.

„Samo na Novom Beogradu imaćemo više od 400 parking mesta, što delimično rešava problem parkiranja na Novom Beogradu“, najavio je Vesić.

Gradski menadžer je najavio sledeće godine radove na novoj garaži na Studentskom trgu sa oko 750 parking mesta i nadogradnju garaže na Obilićevom vencu sa oko 300 parking mesta.

„To znači da ćemo samo u centru grada imati više od 1.000 novih parking mesta, a nedostaje nam oko 5.000“, precizirao je Vesić i dodao da se ubrzano radi na rešavanju problema parkiranja.

Direktor „Parking servisa“ Andrija Čupković je predložio novo rešenje i od sledeće godine građani koji parkiraju vozilo neće više morati da plate sat vremena parkinga, bez obzira na to da li je vozilo ostalo 10 minuta ili pola sata, već će moći da pošalje onog trenutka kada izlazi sa parking mesta poruku „stop“, najavio je Vesić.

„To znači da će mu se sa telefonskog računa skinuti onoliko koliko je parkirao, a ne naravno sat vremena“, objasnio je Vesić i dodao da se na taj način izlazi u susret građanima i brže oslobađaju parking mesta.

„Poenta je da u centru grada što više parking mesta bude slobodno, da bi što veći broj ljudi mogao da parkira“, najavio je Vesić i dodao da će ostati ista cena parking mesta.

Vesić je najavio da se priprema da od sledeće godine postoje pokazivači broja parking mesta u ulici, kao na garažama.

Prema procenama sekretarijata za saobraćaj, oko 40 minuta gube građani, odnosno vozači, tražeći parking mesto u centru grada, pa

će u određenim ulicama biti postavljeni pokazivači, najavio je Vesić.

„Kada krećete ulicom, moći ćete da vidite da li u toj ulici ima parking mesta ili nema slobodnih“, objasnio je Vesić i dodao da će to pomoći vozačima da se brže parkiraju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.